Debian-Accessibility
Projektbeskrivelse
Debian-Accessibility (Debian-tilgængelighed) er et internt projekt med det formål at udvikle Debian til at blive et styresystem der er særligt velegnet til de krav handicappede stiller. Målet med Debian-Accessibility er et komplet, tilgængeligt system der tilbyder handicappede brugere den størst mulige uafhængighed og er baseret fuldstændigt på fri software.
Vi forestiller os at Debian-Accessibility vil forbedre eksisterende pakker ved at stiller rettelser til rådighed som løser problemer der er meget specifikke for bestemte brugergrupper eller gennemføre tilgængelighedsprøver og stille ændringsforslag til rådighed baseret på resultaterne.
Postliste
Postlisten debian-accessibility er det vigtigste kommunikationssted for Debian-Accessibility-projektet. Den fungerer som et forum for potentielle, såvel som eksisterende, brugere af Debian-systemet som har særlige behov. Desuden anvendes den til at koordinere udviklingsarbejdet i forbindelse med forskellige tilgængelighedsemner. Du kan tegne eller ophæve abonnement på listen ved at anvende listens webside og også læse i listens arkiv.
Relevante programmer
Det første forsøg på at opdele programmerne i kategorier er måske ikke det bedste. Send alle foreslag til forbedringer til postlisten eller til Mario Lang.
- Syntetisk tale og relaterede API'er
- Skærmlæsere (tekst-tilstand)
- Skærmvurderingsudvidelser til Emacs ("screen review extensions")
- Grafiske brugergrænseflader:
Projektmål
- Stille oplysninger og dokumentation om tilgængelighed til rådighed.
- Sikre at tilgængelighedsprogrammer som driverprogrammer til specialiserede eksterne enheder kan indlæses hvis nødvendigt, så tidligt som muligt i systems startfase, deriblandt Debians installeringsproces. Dette er for at sikre at folk med særlige behov bibeholder et højt uafhængighedsniveau under vedligeholdelse af deres egne systemer.
- Kontrollere og sikre at Debians primære infrastrukturer så som vores websted opfylder retningslinier for tilgængelighed.
- Sørge for at forfattere for forskellige projekter med lignende mål mødes.
- Hjælpe opstrømsforfattere med at få deres produkter pakket i Debian.
- Vise leverandører af kommerciel tilgængelighedsteknologi strykerne ved systemer baseret på fri software og få dem til at overveje, at overføre deres programmel til Linux eller endda skifte til Open Source.
Hvordan kan jeg hjælpe til?
- Arbejd med at udvide og oversætte disse websider.
- Design et logo.
- Dokumentation og oversættelse.
- Internationalisering (som er mere end bare at oversætte, se internationliseret syntetisk tale for nogle ideer).
- Kontroller at webstedet debian.org er tilgængeligt jævnfør etablerede retningslinier for tilgængelighed og indsend forbedringsforslag baseret på hvad du måtte finde. På et tidspunkt kan det måske være ønskeligt at ansøge om at få en Bobby-godkendelse.
Links
- Debian Accessibility Wiki.
- Debian Accessibility Wiki for alle Debian-vedligeholdere.
- Debian Accessibility Developer Wiki.
- Free Standards Group Accessibility Workgroup.
- GNOME Accessibility Project.
- KDE Accessibility Project.
- Ubuntu Accessibility
- BLINUX: Forøgelse af GNU/Linux-styresystemets anvendelighed for brugere der er blinde.
- The Linux Speakup Project.
- W3C's Web Accessibility Initiative
(WAI):
- Web Content Accessibility Guidelines (Retningslinierne for webindholds tilgængelighed) giver detaljerede oplysninger om hvordan man gør et websted tilgængeligt for folk med forskellige handicap..
- Authoring Tool Accessibility Guidelines forklarer hvordan man får forskellige webudviklingsværktøjer til at understøtte fremstillingen af webindhold som er tilgængeligt for handicappede, og fortæller også hvordan man gør programmellet selv handicapvenligt.