Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Ota yhteyttä

Debian on suuri organisaatio ja siihen voidaan ottaa yhteyttä monella tavalla. Tällä sivulla kerrotaan yleisimmät yhteydenottotavat, mutta ei läheskään kaikkia. Muista yhteydenottotavoista tietoa www-sivuillamme.

Huomaathan, että useimmat alla olevista sähköpostiosoitteista ovat avoimia postilistoja, joilla on julkiset arkistot. Lue vastuuvapauslausuma ennen kuin lähetät viestejä.

Englanti on Debian-kehittäjien käyttämä kieli. Siksi pyydämme lähettämään tiedustelut englanniksi. Jos se ei ole mahdollista, käytä jonkin muun kielistä postilistaa.

Yleistä tietoa

Suurin osa Debianiin liittyvästä tiedosta on kerätty www-sivuillemme https://www.debian.org/. Pyydämme tutkimaan ensin kyseiset sivut, ja etsimään ennen kuin otat yhteyttä.

Kirjoitelma Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin vastaa moniin sinunkin kysymyksiisi.

Yleiset Debiania koskevat kysymykset voi lähettää debian-project postilistalle osoitteeseen debian-project@lists.debian.org. Älä lähetä kysymyksiä Linuxin käytöstä tälle listalle. Linuxin käytöstä kerrotaan alempana tällä sivulla.

Debianin asennus ja käyttö

Jos et löydä asennusmedian dokumentaatiosta ja www-sivustoltamme ratkaisua ongelmaasi, voit käyttää erittäin aktiivista käyttäjille tarkoitettua postilistaamme debian-user, jossa Debianin käyttäjät ja kehittäjät voivat vastata kysymyksiisi. Kaikki kysymykset, jotka liittyvät

kuuluu lähettää debian-user-postilistalle. Liity debian-user-listalle ja lähetä kysymyksesi osoitteeseen debian-user@lists.debian.org.

Tämän lisäksi on olemassa kielikohtaisia käyttäjien postilistoja. Katso liittymisohjeet kansainvälisille postilistoille.

Voit myös selailla postilistojamme nyyssiryhmien tapaan selaimella, esim. Google.

Jos luulet löytäneesi vian asennusjärjestelmästämme, lähetä tietoa ongelmasta osoitteeseen debian-boot@lists.debian.org tai tee vikailmoitus debian-installer-lumepaketista.

Julkisuus / Lehdistö

Jos kaipaat tietoa artikkeleita varten tai haluat ilmoittaa uutisia uutissivustollemme, ota yhteyttä tiedotusosastoomme.

Tapahtumat / Konferenssit

Kutsut konferensseihin ja näyttelyihin tai muun tyyppisiin tapahtumiin tule lähettää tapahtumat-listalle. Pyynnöt mainoksista, julisteista ja osallistumisesta Euroopassa järjestettäviin tapahtumiin tulee lähettää eurooppalaisten tapahtumien listalle.

Debianin auttaminen

Jos haluat auttaa Debian-projektia jollakin tavalla, katso mahdolliset auttamistavat.

Jos haluat ylläpitää Debian-peiliä, katso ohjeet peilaukseen. Tiedot uusista peileistä voi ilmoittaa tällä lomakkeella. Nykyisten peilien ongelmista voi lähettaa raportin osoitteeseen mirrors@debian.org.

Jos haluat myydä Debianin CD:tä, katso ohjeet CD:n myyjille. Päästäksesi CD-myyjälistalle, käytä tätä lomaketta.

Pakettien ongelmista ilmoittaminen

Jos haluat raportoida jostakin viasta Debian-paketissa, käytä vianhallintajärjestelmäämme, jolla voit helposti ilmoittaa viasta. Lue ohjeet vikailmoitusten lähettämisestä.

Jos haluat vain keskustella tietyn Debian-paketin ylläpitäjän kanssa, käytä kyseisen paketin omaa postialiasta. Lähettämällä postia osoitteeseen <paketin nimi>@packages.debian.org lähetät postia kyseisen paketin ylläpitäjälle.

Jos haluat kertoa vaivihkaa kehittäjille Debianista löytämästäsi tietoturvaongelmasta, lähetä sähköpostia osoitteeseen security@debian.org.

Debianin kehittäminen

Jos sinulla on enimmäkseen kehittämiseen liittyviä kysymyksiä, käytä kehittäjien väliseen kommunikaation tarkoitettuja postilistoja, joiden avulla voit tavoittaa Debianin kehittäjiä.

Yleinen kehittäjien postilista on debian-devel: voit liittyä sille ja sen jälkeen lähettää postia osoitteeseen debian-devel@lists.debian.org.

Ongelmat Debianin infrastruktuurissa

Ilmoittaaksesi ongelmista Debianin palveluissa, voit useimmiten lähettää vikailmoituksen kyseisestä lumepaketista.

Vaihtoehtoisesti voit lähettää sähköpostia palveluiden hoitajille.

WWW-sivuston hoitajat
paketti: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
WWW-sivuston kääntäjät
Tommi Vainikainen <thv+debwww@iki.fi>
Postilistojen ja postilista-arkistojen ylläpitäjät
paketti: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Vianhallintajärjestelmän hoitajat
paketti: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

Kiusaamisasiat

Debian on yhteisö ihmisiä, jotka arvostavat kunnioitusta ja dialogia. Jos joudut sellaisen käytöksen uhriksi, joka vahingoittaa sinua tai tunnet itseäsi kiusattavan, olkoonpa se projektin organisoiman konferenssin tai sprintin aikana taikka projektin yleisten kanssakäymisten yhteydessä, otathan yhteyttä meihin: antiharassment@debian.org.

Meillä on myös kattava lista erilaisista titteleistä ja sähköpostiosoitteista, joiden kautta voit ottaa yhteyttä organisaation eri elimiin.