Manieren om de logs van het Bug Tracking Systeem te bekijken

Actieve bugrapporten bekijken

Ieder bericht ontvangen of verzonden door het bug verwerkingssysteem wordt geregistreerd en op verschillende manieren toegankelijk gemaakt.

De meest gebruikte manier is via webpagina's. Zie de formulieren op de hoofd BTS pagina op https://bugs.debian.org/.

Er is een mailserver die op verzoek bugrapporten kan sturen als kale tekst. Om hier gebruik van te maken stuurt u een e-mail met als enige inhoud het woord help naar request@bugs.debian.org (het Onderwerp van dit bericht wordt genegeerd), of lees de instructies op het World Wide Web of in de file bug-log-mailserver.txt.

Gearchiveerde bugrapporten bekijken

Ieder gesloten bugrapport wordt gearchiveerd 28 dagen nadat het laatste gerelateerde bericht is ontvangen en opgeslagen. Dit betekent dat het niet langer mogelijk is om er iets aan te veranderen met de controle en service bots. Het blijft echter mogelijk om deze rapporten te bekijken.

U kunt zoeken in het bugrapport archief via de WWW formulieren op https://bugs.debian.org/, kies voor de gearchiveerde bugs optie.

Pas op, het archief bevat niet de oudste gesloten bugrapports, grofweg alleen die van na #40000.

Toegang tot de rauwe bugdata

Als u aan de rauwe data wilt geraken die het Bug Tracking Systeem gebruikt, dan kunt u een spiegelserver opzetten met rsync van bugs-mirror.debian.org. De relevante modules zijn bts-spool-db (voor de actieve bug-spool), bts-spool-archive (voor bugs die al een tijdje afgesloten en dus gearchiveerd zijn) en bts-spool-index (voor de bugindexbestanden).

In juli 2023 was de actieve spool ongeveer 21GB en de gearchiveerde spool ongeveer 124GB. Als u enkel een voorbeeld nodig hebt voor testdoeleinden, haal dan slechts een deel van de actieve spool af in plaats van de gehele spool.

Vertrouw niet op *.status-bestanden in de bug-spools, want die zijn verouderd, enkel voor compatibiliteit en zullen op een gegeven moment in de toekomst verwijderd worden. Gebruik in plaats daarvan de *.summary-bestanden.


Andere BTS pages:


Debian BTS administrators <owner@bugs.debian.org>

Debian bug tracking system
Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997, 2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-1997 Ian Jackson.