Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

Módszerek a hibakövető rendszer naplóinak elérésére

Aktív hibajelentések elérése

Minden üzenet, amit a hibafeldolgozó rendszer küldött vagy fogadott, naplózásra kerül, és több módon is elérhető.

A hozzáférés elsődleges módja a weboldalak használata. Lásd a hibakövető rendszer főoldalán található űrlapokat a https://bugs.debian.org/-on.

Van egy levelezőszerver is, ami kívánságra el tudja küldeni a hibabejelentéseket sima szövegként. Ahhoz, hogy ezt használni tudd, küldj egy e-mailt a request@bugs.debian.org címre, amelynek törzse egyedül a help szót tartalmazza (az üzenet Subject részét a szerver nem veszi figyelembe), vagy olvasd el a weben vagy a bug-log-mailserver.txt fájlban található utasításokat.

Archivált hibabejelentések elérése

Minden lezárt hibabejelentést archiválunk 28 nappal azután, hogy az utolsó hozzátartozó üzenetet megkaptuk és iktattuk. Ez azt jelenti, hogy ezután már nem lehet a control és a service segítségével hozzáférni vagy megváltoztatni, azonban továbbra is olvashatók.

A hibabejelentések archívumában https://bugs.debian.org/-on található űrlapok segítségével lehet keresni, egyszerűen csak az "archived bugs" (archivált hibák) opciót kell választani.

Megjegyzés: az archívum nem tartalmazza az összes lezárt hibabejelentést, csak kb. a 40000. utániakat.

Nyers hibaadatok elérése

Hogyha közvetlenül a hibakövető rendszer által használt adatokra van szükséged, akkor az rsync segítségével tükrözheted őket a bugs-mirror.debian.org-ról. A bts-spool-db (aktív hibák), a bts-spool-archive (egy ideje lezárt, így archivált hibák) és a bts-spool-index (hibaindex fájlok) modulok a lényegesek.

Jelen dokumentum keletkezésekor az aktív hibatároló mérete 2.5GB, az archivált hibák 10GB helyet igényelnek. Ha csak tesztelési célokra szeretnél adatokat, akor megfontolandó, hogy csak az aktív tároló egy részét töltsd le, ne az egészet.

Kérjük, ne támaszkodj a hibatárolókban lévő *.status fájlokra, mert elavultak, csak kompatibilitási okokból őriztük meg őket, de a jővőben törölni fogjuk. Helyettük a *.summary fájlok használata ajánlott.


További oldalak:


Debian BTS administrators <owner@bugs.debian.org>

Debian bug tracking system
Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997, 2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-1997 Ian Jackson.