Huomaa: Alkuperäinen sivu on tätä suomennosta uudempi.

Seurantajärjestelmän lokien hakeminen eri tavoin

Aktiivisten vikailmoitusten hakeminen

Jokainen vianseurantajärjestelmän lähettämä tai vastaanottama viesti tallennetaan lokeihin ja saatavilla useilla eri tavoilla.

Ensisijainen tapa on käyttää www-sivuja. Katso lomakkeita BTS:n pääsivulla.

Postipalvelin osaa pyydettäessä lähettää vikailmoituksia puhtaassa tekstimuodossa. Käyttääksesi palvelinta lähetä pelkästään sana help viestin sisällössä sähköpostina osoitteeseen request@bugs.debian.org (Aihe eli Subject viestissä ohitetaan). Voit myös lukea www:ssä tai tiedostosta bug-log-mailserver.txt.

Arkistoitujen vikailmoitusten hakeminen

Jokainen suljettu vikailmoitus arkistoidaan 28 päivän kuluttua viimeisen vikaan liittyvän viestin käsittelystä. Tämä tarkoittaa, että ei ole enää mahdollista hakea ilmoitusta tai muuttaa mitään siitä käyttäen control- ja service-osoitteita. Ilmoitukset ovat silti saatavilla ja katseltavana.

Voit etsiä vikailmoitusarkistosta käyttäen www-lomaketta osoitteessa https://bugs.debian.org/ yksinkertaisesti valitsemalla arkistoidut viat-valitsimen.

Huomaa, että kaikkein vanhimpia suljettuja vikailmoituksia ei ole arkistossa, ainoastaan noin numerosta #40000 lähtien.

Raakaan vikatietoon pääsy

Jos tarvitset pääsyä raakaan tietoon, jota vianseurantajärjestelmä käyttää, voit peilata sen rsync:llä palvelimelta bugs-mirror.debian.org. Asiaankuuluvat moduulit ovat bts-spool-db (aktiiviset viat), bts-spool-archive (viat, jotka ovat olleet hetken suljettuna ja siten arkistoitu) sekä bts-spool-index (vikojen sisällysluettelotiedostot).

Tätä kirjoitettaessa aktiivisten vikojen moduuli vie suunnilleen 2,5 Gt ja arkistoidut viat suunnilleen 10 Gt. Jos tarvitset vain kokeilemista varten esimerkkiaineistoa, harkitse ainoastaan osan imuroimista koko jutun sijaan.

Älä luota *.status-tiedostoihin vika-arkistoissa, sillä ne ovat vanhentuneita, vain yhteensopivuustarkoitusta varten ja tullaan poistamaan joskus tulevaisuudessa. Sen sijaan käytä *.summary-tiedostoja.


BTS:n muut sivut:


Debian BTS administrators <owner@bugs.debian.org>

Debian bug tracking system
Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997, 2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-1997 Ian Jackson.